Dance 2 Eden Outdoor : The Festival Of The Harder Styles

POSTED: 28-02-2013

Met bijna 21 jaar ervaring in het organiseren van succesvolle indoor events als Ghosttown en Eden Rave is voor Dance 2 Eden het moment aangebroken om de buitenlucht op te zoeken. Op zaterdag 1 juni 2013 presenteert Dance 2 Eden dan ook met gepaste trots de eerste editie van: Dance 2 Eden Outdoor – The Festival Of The Harder Styles. 

Na een uitgebreide zoektocht naar een waardige plek kwam Dance 2 Eden uit bij Recreatiegebied Klein Scheveningen aan de Lek in Lopikerkapel (Utrecht). Deze locatie heeft werkelijk alles: Een groot strak grasveld, een zomers zandstrand en een adembenemend uitzicht over de rivier de Lek. Alleen de kicks en beats ontbreken nog, maar daar brengt Dance 2 Eden op 1 juni a.s. flink verandering in!

Hardere stijlen 
Alle hardere stijlen die Dance 2 Eden de afgelopen 21 jaar heeft vertegenwoordigd, komen op het festival aan bod: early hardcore, hardstyle, hardcore en oldschool.

Dance 2 Eden Outdoor bestaat uit de volgende vier area’s:

 • Ghosttown
  De roots van Dance 2 Eden liggen bij de early hardcore. In het jaar van het 20-jarig jubileum van Ghosttown dan ook een line-up met zowel grote namen als verrassende artiesten. Er zal in de Ghosttown-tent opgebouwd worden van oldschool via early rave naar snoeiharde early hardcore. Precies zoals men gewend is van Ghosttown.
 • Hardlife
  De outdoor mainstage met spatzuivere hardstyle. Er wordt opgebouwd van early hardstyle in de eerste uurtjes en mainstream hardstyle overdag naar stevige raw hardstyle in de avonduren. Na een dag volgas stampen aan de rivier kun je je laatste restje energie helemaal kwijt raken bij de mainstage, waar afgesloten zal worden met een dikke hardcore set!
 • Hardcore Alliance
  De nieuwe telg van Dance 2 Eden heet Hardcore Alliance. De hardcore van 2000 tot 2013 zal hier worden samengevat in één tent. Met in de eerste uren pure millennium hardcore (2000-2007), waarna vervolgens iedere geboekte act keihard zal laten horen waar hardcore voor staat.
 • Oldschool Gangsters
  Wie anders dan godfather DJ Rob weet hoe je een oldschool area moet hosten? Wie de Oldschool Gangsters kent, zal meteen denken aan het gezellige, het gewone, het ons kent ons gevoel, de ongedwongen en bijzondere sfeer, maar bovenal de beste oldschool, early rave en house classics uit de periode 1990-1996. En dit alles deze keer allemaal in het zand op het strand!

Benieuwd naar de line-up? Nog even geduld. We maken de line-up op korte termijn bekend.

Tickets en Early Bird
Kaarten voor Dance 2 Eden Outdoor zijn vanaf nu verkrijgbaar op dance2eden.nl/tickets. Dance 2 Eden wil de snelle beslissers graag belonen en daarom kosten de tickets tot 1 april 2013 slechts € 25,-. Daarna is de prijs van een ticket € 35,-. Een snelle beslisser is geen dief van zijn eigen portemonnee!

Website en social media
Voor al het nieuws omtrent het nieuwe festival volg je Dance 2 Eden op Facebook en Twitter. Of check dance2eden.nl voor alle overige info. Om een idee te krijgen waar Dance 2 Eden voor staat, kun je altijd live-sets van voorgaande feesten checken op Soundcloud en video’s op het YouTube kanaal.

DANCE 2 EDEN OUTDOOR  –  In Search Of A New Land…

Nieuws

Archive ▾