Ghosttown 2010: timetable en interview met Darrien Kelly

POSTED: 22-03-2010

Ghosttown 2010: timetable en interview met Darrien Kelly

Aanstaande zaterdag 27 maart zullen duizenden gedoemde zielen de jaarlijkse kruistocht ondernemen, door diepe donkere valleien op zoek naar hun Ghosttown!
Wanneer uiteindelijk de weerzinwekkende burcht van de heerser opdoemt, zul je je onder de onvrijwillige leiding van de handlangers van de duivel volledig overgeven aan hun wil. Zij zullen je laten hakken alsof ’t je laatste nacht in dit aardse bestaan is!
Ghosttown, het nummer één early hardcore event, staat alweer voor de deur. In dit bericht vind je de timetable en alle belangrijke informatie die je als bezoeker moet weten.

Darrien Kelly
Dat het uniek is dat Darrien Kelly na vele jaren nog één keer zijn early-draaikunsten komt vertonen stond al vast. De organisatie vroeg hem waarom hij voor Ghosttown koos:

 “Ghosttown was het eerste feest waar ik ooit draaide in Nederland. Dat was in 1994 in de Central Studios Daardoor kwam ik in contact met bijvoorbeeld Paul Elstak, die mij daarna naar Nederland haalde (Energiehal), dus Ghosttown was toch het eerste stapje in mijn hardcore carrière in Nederland.” 

In Australië, waar Darrien Kelly oorspronkelijk vandaan komt, gaat het er behoorlijk anders aan toe. Wat herinner je je het meest van je eerste bezoeken aan Nederland?  

 “Wat mij altijd bij zal blijven was m’n tweede optreden op een feest van Dance 2 Eden. Het was toen Koninginnedag. Dus ik kwam aan in Holland en belandde midden in het gekkenhuis overdag in Utrecht. Ik liep rond en dacht wat een leip zooitje hier, kijk die mensen allemaal los gaan, wist ik veel dat het een nationale feestdag was. En ‘s avonds natuurlijk toen ik het podium op kwam en al die kale koppen zag dansen, allemaal in aussie's. Dat was echt heel anders dan wat er toen aan de gang was in het buitenland.”

Darrien Kelly heeft een paar van de grootste hardcore hits ooit op zijn naam staan. Zo is hij verantwoordelijk voor ‘Geleihoofd’, ‘Party Rico’ en ‘The People Want More’. Wat is nou eigenlijk zijn eigen favoriete plaat?

“Toch ‘Geleihoofd’. Waarom? Niet omdat de plaat nog steeds overal gedraaid wordt, maar omdat hij toen gemaakt is binnen 20 minuten. Serieus! Scott Brown en ik hadden samen drie tracks gemaakt bij hem in zijn studio in Schotland, en vlak voor dat ik naar het vliegveld moest zei ik nog tegen Scott: ‘Laten we nog een snelle beuker maken!’. De melody was beïnvloed door Paul's beroemde ‘Holy Noise’-achtige melodieën van toen. We hadden de track echt serieus binnen 20 minuten klaar. Ik dacht dat het een leuke aanvulling op de E.P. was, omdat het toen normaal was om 4 tracks op een 12” te zetten. Ik had nooit verwacht dat hij tot vandaag de dag nog steeds gedraaid zou worden!”

 

Check hier nog even die vette track ‘Geleihoofd’.

Timetable en opbouw
Zoals je van Ghosttown gewend bent, zit er een duidelijke muzikale opbouw in de timetable. Er zal begonnen worden met een stevige oldschoolset van de meester himself: Stanton. Yves Deruyter neemt het roer van hem over met een Bonzai Classics set, waarna The Masochist dit verder opbouwt richting de eerste live-act van de nacht: PCP. Na dit altijd waanzinnige optreden zal DJ Ruffneck een beukset neerzetten, waarna niemand minder dan Darrien Kelly nog één keer de Vechtsebanen zal rocken. De makers van het Ghosttown 2010 anthem, Fuckface en Paralizer, rossen vervolgens een uur lang dikke early-tracks door de speakers, gevolgd door de tweede live-act: Shadowlands Terrorists. Nadat de uit New York afkomstige Delirium er nog een tandje bovenop heeft gedaan, zal DJ Vince er persoonlijk voor zorgen dat het laatste restje rubber van je Air Max-zolen op de ijsbaan zal achterblijven! The one and only ‘Lord Of Ghosttown’ MC Da Mouth Of Madness zal je op zijn eigen unieke wijze door deze nacht heen leiden.

Als je van oldschool houdt kun je in een iets lager tempo in de ‘Flashbackz’ zaal terecht, waar je extra lange sets hoort van Buzz Fuzz, Quadrophonia, Paul ‘Holy Noise’ Elstak en Reza.

Hieronder de volledige timetable:

Area 1 Ghosttown; Early Hardcore

 • 22:00-23:00 Stanton
 • 23:00-00:00 Yves Deruyter
 • 00:00-01:00 The Masochist
 • 01:00-01:30 PCP Live
 • 01:30-02:30 Ruffneck
 • 02:30-03:30 Darrien Kelly
 • 03:30-04:30 Fuckface &  Paralizer
 • 04:30-05:00 Shadowlands Terrorists Live
 • 05:00-06:00 Delirium
 • 06:00-07:00 Vince
 • MC Da Mouth Of Madness

Area 2 Flashbackz; Oldschool

 • 23:00-00:45 Buzz Fuzz
 • 00:45-02:30 Quadrophonia
 • 02:30-04:15 Paul ‘Holy Noise’ Elstak
 • 04:15-06:00 Reza
 • TMC

Zomertijd
Tijdens Ghosttown gaat de zomertijd in. Alle tijden gelden volgens wintertijd, oude tijd. Ghosttown gaat door tot 7 uur wintertijd / 8 uur zomertijd.

Drugs
Het beleid van de gemeente Utrecht ten aanzien van drugs is zero tolerance. De politie heeft aangekondigd hier dit jaar extra streng op te letten. Houd hier dus rekening mee, een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Tickets
Tickets voor Ghosttown 2010 zijn (nog) verkrijgbaar via Dance2eden.nl, Seedance.nl en bij alle filialen van Free Record Shop en Primera en kosten € 32,50. Hou er rekening mee dat er dit jaar reeds veel kaarten tijdens de ‘early ghost’ actie verkocht zijn. Twijfel dus niet tot de laatste dag om je kaartje veilig te stellen, aangezien de kans dan, zoals elk jaar, aanwezig is dat je voor een gesloten poort komt te staan. En voor de duidelijkheid, het zal wederom een jaar duren voor de deuren van De Vechtsebanen weer opengaan voor een groot feest.

Vervoer
IJsstadion De Vechtsebanen is zowel per auto als per openbaar vervoer goed bereikbaar.

Per auto: De Vechtsebanen ligt vlakbij de ringweg N230, daardoor eenvoudig te bereiken via de A2, A12, A27, en A28. Het adres voor in je navigatie is Mississippidreef 151, Utrecht.
Parkeer je auto in de bewaakte parkeergarage van De Vechtsebanen. Op het industrieterrein in de buurt is geen security aanwezig.

Per openbaar vervoer: Vanaf Utrecht Centraal Station neem je bus 6 richting Zuilen, uitstaphalte Mississippidreef. Je loopt in een minuut naar De Vechtsebanen.

Pendelbussen rijden tussen 21:30 uur en 00:00 uur van het Jaarbeursplein in Utrecht naar De Vechtsebanen. Van 07:00 uur tot 09:00 uur (zomertijd) rijden er weer pendelbussen terug naar Utrecht CS. De opstaphalte vind je op de kop van het Jaarbeursplein. Loop vanaf de roltrap rechtdoor richting de Jaarbeurs, maar steek niet de Croeselaan over.

Camera's
Alle soorten camera’s zijn toegestaan. Deel je foto’s en filmpjes na afloop met je vrienden of zet ze op internet!

Trailer
Om alvast in de stemming te komen, check de trailer op http://www.ghosttown.nl/ met daarin een gratis mp3 van het Ghosttown 2010 Anthem, de line-up, de aftermovie van Ghosttown 2009 en alle overige info.

Wees er op tijd bij en onderga Ghosttown zoals Dance 2 Eden Ghosttown heeft bedoeld!

Nieuws

Archive ▾