The Eden Rave in Central Studios

POSTED: 11-09-2009

Goed nieuws voor fans van early rave en oldschool. Dance 2 Eden heeft een mogelijkheid gevonden om dit jaar toch The Eden Rave te kunnen organiseren. In de legendarische Central Studios in Utrecht wordt op 17 oktober een speciale editie van dit early rave evenement georganiseerd.

Central Studios
Central Studios is een evenementenlocatie die bestaat uit twee volwaardige zalen. Op deze plek heeft Dance 2 Eden begin jaren negentig een stuk of 15 feesten georganiseerd die scene-setting bleken. De locatie hoort om die reden bij het selecte groepje dat zich de bakermat van de indoor dance events mag noemen. In de loop der jaren is de locatie gemoderniseerd om ruimschoots te voldoen aan de hoge eisen anno 2009.

Area 1: 1990-1994
Zaal 1 staat in het teken van de wervelende jaren ’90-’94. Wie in deze periode naar feesten ging weet als geen ander hoe sfeervol de evenementen toen waren. Dit was mede te danken aan krakers als ‘The First Rebirth’ van Jones & Stephenson en ‘What Would You Like To Hear Again’ van Dyewitness. Alle DJ’s hebben dan ook de instructie gekregen om het publiek nog wat verder mee terug in de tijd te nemen dan gebruikelijk. Ook is ze gevraagd de draaistijl en opbouw van de beginperiode van de dance te hanteren.

Area 2: Flashbackz
Aangezien Central Studios over twee volwaardige zalen beschikt, krijgt ook Dance 2 Eden’s oldschoolconcept Flashbackz een plaats op The Eden Rave. In deze zaal worden alleen échte houseclassics gedraaid als ‘The House Of God’ van DHS en ‘Energy Flash’ van Joey Beltram. Mocht je Flashbackz nog nooit hebben meegemaakt, namen als Stanton, Robin ´Jaydee´ Albers en Ricky Da Dragon hielpen een uitzinnig publiek op eerdere edities reeds een stap terug in de tijd.

Line-up
Over enkele weken wordt de line-up bekend gemaakt en de trailer gelanceerd. Hou http://www.dance2eden.nl/ in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tickets
Tickets voor The Eden Rave à €29,50 ex fee zijn vanaf 20 juli te koop via http://www.dance2eden.nl/, via Ticketonline.nl, bij Primera en bij de Free Record Shop.

Nieuws

Archive ▾